Otkrijte tajne supernamirnica za čišćenje arterija

Arterije su krvne žile od iznimne važnosti, kojima najčešće ne pridajemo dovoljno pažnje dok se ne pojavi problem. Problemi s arterijama uključuju začepljenje ili suženje zbog nakupljanja plaka ili smeća na stijenkama arterija. Ova nakupina plaka smanjuje protok krvi i može dovesti do ozbiljnih problema poput srčanog ili moždanog udara, ateroskleroze i ishemije.

Pravilna prehrana – ključ za zdravlje arterija

Postavlja se pitanje – mogu li se pravilnom prehranom očistiti arterije? Tema je to koja pokreće mnoge rasprave, ali jedno je sigurno – zdravom prehranom definitivno možete poboljšati njihovo stanje Svakako je poželjno voditi brigu o arterijama i prije nego se pojavi problem, posebno ako imate genetsku predispoziciju ili ste načinom života doprinijeli nakupljanju plaka. Ispod donosimo 10 supernamirnica koje će vam pomoći očistiti arterije:

1.      Maslinovo ulje – ekstra djevičansko maslinovo ulje je prijatelj vaših arterija. Izbegavajte sojino ulje i procesuiranu hranu, koja  sadrži transmasne kiseline loše za arterije.
2.      Paprika – bogata vitaminom C, koji je važan za elastičnost arterija. Jedna paprika dnevno je dovoljna za unos vitamina C.
3.      Losos – bogat omega-3 masnim kiselinama koje smanjuju upalu u arterijama. Pravilna obrada i mala količina ulja su važan dio pripreme ove supernamirnice.
4.      Češnjak – prirodni antibiotik, smanjuje upalu, pomaže arterijama da se relaksiraju i šire te smanjuje masnoće u krvi.
5.      Rajčice – bogate likopenom koji smanjuje rizik od srčanih problema. Kuhane rajčice su posebno korisne jer zadržavaju prirodna svojstva u velikoj količini.
6.      Prehrambeni kvasac – bogat vitaminom B1, drži glukozu u krvi pod kontrolom i čuva stijenke arterija.
7.      Chia sjemenke – bogate topivim vlaknima, smanjuju upale u organizmu i podržavaju arterije.
8.      Kiseli kupus – bogat vitaminom C, probioticima i vlaknima koji podržavaju zdravlje arterija.
9.      Borovnice, maline, kupine i jagode – puni su antioksidansa koji smanjuju upalu i pomažu kod krvnog tlaka.
10.     Avokado – bogat dobrim masnoćama koje sprječavaju oksidaciju kolesterola, kalijem i vitaminom E.

Važno je smanjiti unos šećera, brašna, suncokretovog ulja, margarina i procesuirane hrane, jer ove namirnice štete arterijama u smislu nakupljanja masnih naslaga na njihovim stijenkama. Pozitivna promjena prehrambenih navika može donijeti mnoge zdravstvene benefite stoga se isplati ostati dosljedan .

Osim zdrave ishrane, kretanje je također ključno za zdravlje arterija. Pokušajte svakodnevno izdvojiti vrijeme za hodanje. Preporučamo šetnju parkom ili šumom kako biste održali svoje arterije zdravima, a i opskrbili se pozitivnom energijom koja će vas potaknuti na produktivnost.

Zašto nas odabrati

U High Care Medical Centru njegujemo individualan pristup i potpunu posvećenost svakom bolesniku kako u procesu liječenja tako i savjetovanjem o prilagodbi načina života samoj bolesti, a sve u cilju bržeg ozdravljenja i poboljšanja kvalitete života.

01

Jedini Vacumed IVT centar
certificiran za vaskularnu medicinu u HR.

02

Referentni centar za Vacumed IVT za EU (2022-2025),
 u vaskularnoj medicini

03

Multidisciplinarni pristup

04

Suradnja s vaskularnom kirurginjom -

dr.sc. Andrea Crkvenac Gregorek dr.med, specijalist opće kirurgije, subspecijalist vaskularne kirurgije

05

Surađujemo s liječnicima, sestrama, fizioterapeutima

06

Dajemo naglasak i na limfnu opstrukciju

Naš stručni tim sastavljen od različitih stručnjaka iz različitih područja

Profesionalni, inidividualni pristup svakom pacijentu, jedinstveno iskustvo s Vacumed IVT terapijom, kontinuirana edukacija i učenje o novim pristupima liječenju, višegodišnje iskustvo.

Kvalitetne zdraVstvene usluge

Naše usluge omogućuju dijagnostiku i liječenje širokog spektra bolesti krvnih žila, a terapija Vacumed IVT omogućuje i prevenciju nastanka i progresije ateroskleroze, kroničnih rana i amputacija kao najteži ishod bolesti arterija. Svi tretmani i terapije mogu se kombinirati ovisno o vašim potrebama.

Vaskularna medicina

Vacumed

Dijagnostika

Terapije

Doživi 100

Estetika