Dijagnostika

Pregled vaskularnog kirurga

Prije svake odluke o načinu liječenja ili tretiranja kronične rane , bolesti vena, bolesti arterija ili limfedema, potrebno je napraviti pregled vaskularnog kirurga. 

U High Care Medical Centru vaskularni pregled obavlja dr. sc. Andrea Crkvenac Gregorek dr. med., specijalist opće kirurgije i subspecijalist vaskularne kirurgije. Sa više od 17 godina u vaskularnoj kirurgiji, ovo je jedna od rijetkih kirurginja koja voli kako velike operacije tako jednako i kronične rane. Kada je riječ o amputacijama glavni joj je moto: ”amputacija samo
kada su iscrpljene sve mogućnosti”. Vrlo empatična, entuzijastična i kreativna. Kada je riječ o kroničnim ranama, naša doktorica u korak je s najnovijim svjetskim trendovima, te ne samo da ih prati već i pomiče granice u liječenju kroničnih rana.

Color doppler venske cirkulacije nogu

Vene odnosno varikozne vene, najčešća su bolest krvnih žila prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije. Naime, čak preko 30% svjetskog stanovništva ima neki problem s proširenim venama. Venski sustav se sastoji od dubinskih i površinskih vena, a kada govorimo o proširenim venama, govorimo o površinskim venama. One često izazivaju različite simptome poput boli, umora u nogama, oticanja nogu, svrbeži, pečenje, grčeva, upala, pojava ugrušaka i hiperpigmentaciju kože u težih stupnjeva bolesti. Venski ulkus je najteži stupanj bolesti površnih vena. Na njihovo nastajanje utječe dob, genetska predispozicija, ženski spol, pretilost, dugotrajno stajanje i/ili sjedenje, nošenje teškog tereta i spuštena stopala.

Drugi najveći problem je venska tromboza koja dovodi do blokade venske cirkulacije, najčešće donjih ekstremiteta. Ako se tromboza ne liječi brzo, ona napreduje te može izazvati plućnu emboliju, pa i smrt. Kada osim dubokih vena nogu zahvati i zdjelične vene razvija se venska gangrena koja nerijetko završava amputacijom. Jedan od najvećih problema kod tromba je činjenica da se zaustavlja povratak krvi k srcu što dovodi do značajnih oštećenja u dijelu gdje se vena nalazi, a time posljedice ostaju (u većoj ili manjoj mjeri) do kraja života. Tromboza je uzrokovana raznim hematološkim bolestima, hiperkoagulabilnim stanjima, trauma s imobilizacijom u bolesnika s predispozicijom, itd.

Dijagnostičke pretrage uključuju:

  • pregled vaskularnog kirurga
  • color doppler vena
  • laboratorijske pretrage:
    kks, masnoće, guk, crp
    vitaminsko mineralni status
    bris rane

Zašto nas odabrati

U High Care Medical Centru njegujemo individualan pristup i potpunu posvećenost svakom bolesniku kako u procesu liječenja tako i savjetovanjem o prilagodbi načina života samoj bolesti, a sve u cilju bržeg ozdravljenja i poboljšanja kvalitete života.

01

Jedini Vacumed IVT centar
certificiran za vaskularnu medicinu u HR.

02

Referentni centar za Vacumed IVT za EU (2022-2025),
 u vaskularnoj medicini

03

Multidisciplinarni pristup

04

Suradnja s vaskularnom kirurginjom -

dr.sc. Andrea Crkvenac Gregorek dr.med, specijalist opće kirurgije, subspecijalist vaskularne kirurgije

05

Surađujemo s liječnicima, sestrama, fizioterapeutima

06

Dajemo naglasak i na limfnu opstrukciju

Naš stručni tim sastavljen od različitih stručnjaka iz različitih područja

Profesionalni, inidividualni pristup svakom pacijentu, jedinstveno iskustvo s Vacumed IVT terapijom, kontinuirana edukacija i učenje o novim pristupima liječenju, višegodišnje iskustvo.

Kvalitetne zdraVstvene usluge

Naše usluge omogućuju dijagnostiku i liječenje širokog spektra bolesti krvnih žila, a terapija Vacumed IVT omogućuje i prevenciju nastanka i progresije ateroskleroze, kroničnih rana i amputacija kao najteži ishod bolesti arterija. Svi tretmani i terapije mogu se kombinirati ovisno o vašim potrebama.

Vaskularna medicina

Vacumed

Dijagnostika

Terapije

Doživi 100

Estetika