Limfna drenaža

Što je limfna drenaža?

Limfedem je stanje koje se ne može izliječiti, ali se može smanjiti oteklina i kontrolirati bol. No, limfna drenaža jedan je je najučinkovitijih terapija koja se primjenjuje više od 30 godina diljem svijeta. 

Mehanička limfna drenaža je terapija koji stimulira aktivnost limfnog toka, obnavlja ga na kritičnim mjestima, poboljšava tok krvi i ubrzava razmjenu tjelesnih tekućina i metabolizam tkiva. Dakle, ovaj tretman se prvenstveno koristi kada se limfedem želi smanjiti ili u potpunosti ukloniti, kao i bol koju prouzrokuje.

Kako funkcionira limfna drenaža?

Limfna drenaža radi putem mehaničkog pritiska koji izbacuje višak vode iz tijela van. Do masaže dolazi na osnovi kompresije odnosni pritiska nogavica napunjenih zrakom. One se pune zrakom iz baznog uređaja (kompresora) putem sustavnih cjevčica. Naime, svrha ove nježne masaže odnosno pritisaka na donje ekstremitete rezultira time da se nakupljena tekućina u nogama vraća natrag u tijelo, koja se u konačnici izbacuje.  

Limfna drenaža se namjesti na odgovarajući program (duljina trajanja i jačina pritiska) čime se reguliraju ritmički valovi tlaka. Inače je ovaj tretman vrlo ugodna, učinkovit, opuštajući i ublažava bol. 

Limfna drenaža pomaže kod:

  • regeneracije i bolje funkcionalnosti limfnih žila, kapilara i zalistaka te odvoda bjelančevina i vode iz međusobnog prostora
  • odvoda štetnih tvari u limfne čvorove, do bubrega koji će je potom kroz mokraću izbaciti iz tijela
  • opuštanja tijela te smanjivanja boli

Zašto nas odabrati

U High Care Medical Centru njegujemo individualan pristup i potpunu posvećenost svakom bolesniku kako u procesu liječenja tako i savjetovanjem o prilagodbi načina života samoj bolesti, a sve u cilju bržeg ozdravljenja i poboljšanja kvalitete života.

01

Jedini Vacumed IVT centar
certificiran za vaskularnu medicinu u HR.

02

Referentni centar za Vacumed IVT za EU (2022-2025),
 u vaskularnoj medicini

03

Multidisciplinarni pristup

04

Suradnja s vaskularnom kirurginjom -

dr.sc. Andrea Crkvenac Gregorek dr.med, specijalist opće kirurgije, subspecijalist vaskularne kirurgije

05

Surađujemo s liječnicima, sestrama, fizioterapeutima

06

Dajemo naglasak i na limfnu opstrukciju

Naš stručni tim sastavljen od različitih stručnjaka iz različitih područja

Profesionalni, inidividualni pristup svakom pacijentu, jedinstveno iskustvo s Vacumed IVT terapijom, kontinuirana edukacija i učenje o novim pristupima liječenju, višegodišnje iskustvo.

Kvalitetne zdraVstvene usluge

Naše usluge omogućuju dijagnostiku i liječenje širokog spektra bolesti krvnih žila, a terapija Vacumed IVT omogućuje i prevenciju nastanka i progresije ateroskleroze, kroničnih rana i amputacija kao najteži ishod bolesti arterija. Svi tretmani i terapije mogu se kombinirati ovisno o vašim potrebama.

Vaskularna medicina

Vacumed

Dijagnostika

Terapije

Doživi 100

Estetika