Vacumed IVT

Učinak VACUMED IVT terapije na vene

Učinak VACUMED IVT nakon 10 terapija:

  • preoprativno i postoperativno (4 puta brža eliminacija edema)
  • brže zarastanje venskog ulkusa (potrebno je prosječno 8 terapija)
  • manja bol u nogama – za 72%
  • efekt laganijih nogu
  • manja tjelesna težina jer se eliminira višak vode
  • bolja oksigenacija tkiva
  • smanjuje se potreba za kirurškim intervencijama
  • bolja pokretljivost pacijenta

Što je Vacumed IVT?

Svemirska tehnologija u službi liječenja vaskularnih bolesti. VACUMED IVT neinvazivna je i u potpunosti bezbolna. Radi na principu izmjene tlaka i podtlaka tako da djeluje pozitivno na krvne žile, tkivo i limfni sustav.

Elastično kompresivna terapija

Postoje preventivne čarape kojima se veličina određuje konferencijskim brojem, a za nošenje kompresivnih čarapa ima nekoliko faktora. Prvenstveno to ovisi o stanju vena te se prema tome primjenjuje različita kompresivna terapija. Nadalje, stupanj kompresije i koliko ih je dugo potrebno nositi, određuje liječnih.

Ne postoji određena univerzalna veličina kompresivnih čarapa koje mogu svi koristiti, već se za svaku osobu mora izmjeriti opseg i dužina ekstremiteta na određenim mjestima. One naravno, ne smiju biti niti premale niti prevelike

Elastične čarape se nose tijekom cijelog dana, a kada ih imate na nogama, osjećat ćete pritisak oko nogu. To je pritisak koji ne dozvoljava širenje površnih vena i time ubrzava cirkulaciju venske krvi prema srcu. Bitno je napomenuti kako se po noći i u ležećem položaju čarape skidaju.

Zašto nas odabrati

U High Care Medical Centru njegujemo individualan pristup i potpunu posvećenost svakom bolesniku kako u procesu liječenja tako i savjetovanjem o prilagodbi načina života samoj bolesti, a sve u cilju bržeg ozdravljenja i poboljšanja kvalitete života.

01

Jedini Vacumed IVT centar
certificiran za vaskularnu medicinu u HR.

02

Referentni centar za Vacumed IVT za EU (2022-2025),
 u vaskularnoj medicini

03

Multidisciplinarni pristup

04

Suradnja s vaskularnom kirurginjom -

dr.sc. Andrea Crkvenac Gregorek dr.med, specijalist opće kirurgije, subspecijalist vaskularne kirurgije

05

Surađujemo s liječnicima, sestrama, fizioterapeutima

06

Dajemo naglasak i na limfnu opstrukciju

Naš stručni tim sastavljen od različitih stručnjaka iz različitih područja

Profesionalni, inidividualni pristup svakom pacijentu, jedinstveno iskustvo s Vacumed IVT terapijom, kontinuirana edukacija i učenje o novim pristupima liječenju, višegodišnje iskustvo.

Kvalitetne zdraVstvene usluge

Naše usluge omogućuju dijagnostiku i liječenje širokog spektra bolesti krvnih žila, a terapija Vacumed IVT omogućuje i prevenciju nastanka i progresije ateroskleroze, kroničnih rana i amputacija kao najteži ishod bolesti arterija. Svi tretmani i terapije mogu se kombinirati ovisno o vašim potrebama.

Vaskularna medicina

Vacumed

Dijagnostika

Terapije

Doživi 100

Estetika