VACUMED IVT

Kako Vacumed IVT pomaže bolesnicima sa perifernom bolesti arterija?

Eliminaciju boli kod ateroskleroze najbolje postižemo Vacumed IVT terapijom!

Ljudi koji boluju od ateroskleroze zbog boli ne mogu hodati i upravo zato se preporučuje terapija Vacumedom. On spušta nivo boli, a to omogućava jedinu neinvazivnu terapiju kada je u pitanju ateroskleroza – hodanje!

Posebnost ove terapije jest ta što se bolesnik izlaže periodičnim izmjenama negativnog i atmosferskog tlaka koji šire i stišću žile.

Slikovito to možemo opisati kao vježbanje krvnih žila te se na taj način poboljšava njihova prokrvljenosti, ne samo u nogama već i u cijelom tijelu. Efekt 30-minutne terapije na krvne žile je kao da ste 90 minuta trčali.

Što je Vacumed IVT?

Svemirska tehnologija u službi liječenja vaskularnih bolesti. VACUMED IVT neinvazivna je i u potpunosti bezbolna.

Radi na principu izmjene tlaka i podtlaka tako da djeluje pozitivno na krvne žile, tkivo i limfni sustav. U fazi podtlaka (negativnog tlaka) postiže se kapilarna dilatacija što znači da se krvne žile šire, a plazma i kisik dolaze do periferije.

U drugoj fazi pozitivnog tlaka, krvne žile se lagano stišću što dovodi do istiskivanja CO2 i štetnih tvari iz tkiva.

Na taj način postiže se regeneracija organizma i bolji protok krvi, poboljšava se kapilarna funkcija, te smanjuje edem i bol.

Tijekom terapije, bolesnik leži odjeven u uređaju, zatvoren do razine pojasa. Ovisno o indikaciji, a po preporuci liječnika, terapeut odabire program. Sama terapija traje od 30 do 40 minuta, optimalno 3x tjedno.

Zašto nas odabrati

U High Care Medical Centru njegujemo individualan pristup i potpunu posvećenost svakom bolesniku kako u procesu liječenja tako i savjetovanjem o prilagodbi načina života samoj bolesti, a sve u cilju bržeg ozdravljenja i poboljšanja kvalitete života.

01

Jedini Vacumed IVT centar
certificiran za vaskularnu medicinu u HR.

02

Referentni centar za Vacumed IVT za EU (2022-2025),
 u vaskularnoj medicini

03

Multidisciplinarni pristup

04

Suradnja s vaskularnom kirurginjom -

dr.sc. Andrea Crkvenac Gregorek dr.med, specijalist opće kirurgije, subspecijalist vaskularne kirurgije

05

Surađujemo s liječnicima, sestrama, fizioterapeutima

06

Dajemo naglasak i na limfnu opstrukciju

Naš stručni tim sastavljen od različitih stručnjaka iz različitih područja

Profesionalni, inidividualni pristup svakom pacijentu, jedinstveno iskustvo s Vacumed IVT terapijom, kontinuirana edukacija i učenje o novim pristupima liječenju, višegodišnje iskustvo.

Kvalitetne zdraVstvene usluge

Naše usluge omogućuju dijagnostiku i liječenje širokog spektra bolesti krvnih žila, a terapija Vacumed IVT omogućuje i prevenciju nastanka i progresije ateroskleroze, kroničnih rana i amputacija kao najteži ishod bolesti arterija. Svi tretmani i terapije mogu se kombinirati ovisno o vašim potrebama.

Vaskularna medicina

Vacumed

Dijagnostika

Terapije

Doživi 100

Estetika